Dünya Erkekler Günü ne zaman? Dünya Erkekler Günü var mı?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları devam ederken Dünya Erkekler Günü'nün de olup olmadığı merak edilmeye başlandı. Peki, Dünya Erkekler Günü var mı? Dünya Erkekler Günü ne zaman?

Son Güncelleme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, 'Dünya Erkekler Günü var mı?' sorusunu da beraberinde getirmiş oldu. 1999 yılından bu yana kutlanan Dünya Erkekler Günü'nü Birleşmiş Milletler de desteklemekte. Ek olarak Dünya Erkekler Günü, 2016 yılında pek çok ülke tarafından da kabul edildi. İşte Dünya Erkekler günü ile ilgili detaylar ve tarihi...

DÜNYA ERKEKLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Erkekler Günü, 19 Kasım'da kutlanır. Uluslararası Erkekler Günü (International Men's Day - IMD) olarak da bilinir. Bu gün, ilk defa İlk olarak Prof. Dr. Thomas Oaster tarafından 7 Şubat 1992 tarihinde ortaya atıldı. Fakat resmi olarak 1999 yılında kabul edildi ve kutlama Trinidad-Tobago'da yapıldı.

Dünya Erkekler Günü 70'den fazla ülkede desteklenir ve kutlanır. UNESCO'da dile getirilen bu gün hakkında Ingenborg Breines Kadın ve Barış Kültür Müdürü tarafından 'Bu mükemmel bir fikir ve bazı cinsiyet dengelerini bize verecektir' ifadeleri kullanıldı. Dünya Erkekler Günü'nün kutlanmasının maksadı, cinsiyet arası ilişkilerin geliştirilmesi, erkeklerin rol model olduğu duruma dikkat çekmek, erkeklerin yaşadığı cinsiyet eşitsizlikleri gibi konuları içeriyor.

Sonraki Haber