DSÖ, çocukların koronavirüs salgınını anlayabilmesi için 36 dilde hikaye kitabı hazırladı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 50'den fazla kuruluşla birlikte, çocukların Kovid-19'u anlayabilmesi ve kabullenebilmesi için Türkçe'nin de aralarında bulunduğu 36 farklı dilde kitap hazırladı.

Son Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), çocukların COVID-19 salgınını anlayabilmeleri için aralarında Türkçe'nin de olduğu 36 farklı dilde bir hikaye kitabı hazırladı. İnternet üzerinden erişime sunulan kitap, sesli olarak da yayınlanacak.

50'den fazla kuruluşla birlikte hazırlanan kitapta, 'Ario' isimli hayal ürünü bir karakter bulunuyor. Çocuklara, kendilerini, ailelerini ve arkadaşlarını koronavirüsten nasıl koruyabilecekleri anlatan karakter, çocukların pozitif ve güvende kalmaları için ne yapmaları gerektiğini anlamalarına yardımcı oluyor. "Benim Kahramanım Sensin, Covid-19 ile Savaşan Çocuklar' ismini taşıyan hikaye kitabı, 6-11 yaş arasındaki çocuklara hitap ediyor.

Proje hakkında konuşan DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Geçmişteki insani acil durumlar gençlerin hayatları tepetaklak olduğunda korkularını ve kaygılarını gidermenin ne kadar hayati olduğunu gösterdi. Çocukları saat dilimleri ve kıtalar arasında yolculuğa çıkaran bu güzel kitap, onların koronavirüs salgını sırasında ne yapmaları gerektiğini anlatıyor" dedi.

DSÖ, proje için dünya çapında 1700 çocuk, ebeveyn, bakıcı ve öğretmenle görüşüldüğünü söylüyor. Yazar ve çizer Helen Patuck ile proje ekibinin bu katkılardan yararlandığını vurgulayan DSÖ, hikaye ile mesajların farklı kıtalardan ve sosyal çevrelerden çocuklar için anlam ifade etmesine çalıştıklarını belirtti.

DSÖ, kitabın 6 farklı dilde erişime açıldığını, diğer dillerdeki versiyonlarının da ileriki günlerde hazır hale geleceğini bildirdi.

Sonraki Haber