'Döner' tehlikede! İşletmeciler nedenini açıklayıp çağrı yaptı

Ankara'da lokantacılar, döner ustası bulmakta güçlük çekiyor. Nedeni ise son dönemde gençlerin daha rahat meslek tercih etmesi...

Son Güncelleme:

Türkiye'de milyonlar severek tüketiyor, birçok öğünün vazgeçilmezi oluyor ancak işletmeler döner yapabilmek için usta bulamıyor.

Ankara döneri başkentlilerin vazgeçilmezi. Her gün lokantacılar talebe yetişmeye çalışıyor. Ancak usta bulmak bugünlerde pek de kolay değil.

Ustalara ve işletme sahiplerine göre en büyük sebep kolay işlere yönelen yeni neslin sabır ve ustalık isteyen mesleği tercih etmemesi.

Bir dönerci çalışanı bu konuda, "Son zamanlarda alttan yetişen gençlik bu işe fazla önem vermiyor. Birileri öneriyor, 'fazla kazanıyoruz' diye kuryelikte oraya doğru gidiyor. Adam ustalığı bırakıyor ama bakıyor öyle değil geri mesleğine dönüyor" diyor.

Mesleğin teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen işletmeciler soruna çözüm bulunmasını istiyor.

Kırşehirli halıcı: "Hazır halılar, dokuma halı dönemini sonlandırdı" Meşhur çocuk masalı Çin'de gerçeğe dönüştü: Tavşan koşmayı bırakınca... Gelinin kaynanasından ilginç isteği: Oğluna bakacağım ama..." Dağ keçileri Erzurum'da Şanlıurfa'da dev hortum! Şaşkınlıkla kayda aldılar... İzmir'in deniz kızları: "Deniz kızı" olup su altındaki güzellikleri keşfediyorlar