Dışı kupkuru kalsa da bu yöntemle içinden su fışkırıyor! Limon sıkarken önce mikrodalgaya koyup sonra ise...

Limonun suyunu sıkmak için birbirinin tame tersi iki yöntem bulunuyor. Bu yöntemleri kullandığınız zaman öncesinde kurumuş olsa bile limondan su fışkırıyor. İşte limonun suyunu çıkarırken ihtiyaç duyacağınız yöntemler:

- Limonun suyunu sıkarken öncesinde ısıtmak içerisindeki su partiküllerinin kırılmasını ve limondan alacağınız suyun tam anlamıyla dışarı çıkmasını sağlar. Bunun için ilk karşımıza çıkan yöntem ise limonu 15-20 saniyeliğine mikrodalga fırında ısıtmak olacaktır. Kuru şekilde attığınız limonu mikrodalgadan çıkardıktan sonra ise tezgahta çok az yuvarlayın ve elinizle üstüne bastırın. Bu şekilde limonun suyu artacak. 

- Bir diğer yöntem ,is limonları buzdolabında bekletmek. Soğuk alanda bekleyen limonu suyu ilk günkü tazeliği ile ortaya çıkacaktır. Yine limonu sokmadan önce tezgah ve eliniz arasında bir süre yuvarlamanız gerek. 

-Son olarak limonu birkaç dakika sıcak suda beklettikten sonra sıkmayı da deneyebilirsiniz. bu üç yöntem ile limonun suyunu ççok daha verimli şekilde çıkarabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV