Deneyimli Haber Global Habercileri, Haberi ve Televizyon Haberciliğini anlattı…

Haber Global’in deneyimli habercileri Erhan Ertürk, Senem Toluay Ilgaz, Buket Güler ve Sultan Arınır hazırlanan özel röportajlarda, haberciliğe nasıl başladıklarını, haberin ve haberciliğin önemini anlatıyor.

Son Güncelleme:

Erhan Ertürk, çocukluğunda haber saatinde evde herkesin sessizce haberleri dinlemesinden çok etkilendiğinden ve o günlerde “Ben de bir gün haberleri anlatacağım ve herkes beni dinleyecek” diyerek haberci olmaya nasıl karar verdiğinden bahsediyor. Televizyonda haber sunmayı “Her şeyden önce büyük bir heyecan.” olarak tanımlıyor. Unutamadığı pek çok olay olduğunu vurgulayan Erhan Ertürk, “İşimiz haber, tarihe not düşüyoruz. Önümüzden tarihin anları sürekli akıp geçiyor. Bunlar arasından bazıları daha derin izler bırakabiliyor.” diyor. “Haber anlamaktır anladıktan sonra anlatmaktır. Bunu yaparken tarafsız olmak ve işi uzmanına ya da uzmanlarına sormaktır. Haber Global’de bunu yapıyoruz.” diyerek Haber Global’in tarafsız haberciliğinin altını çiziyor.

Haberciliğe radyoda başladığını ve 30 yıldır haberin içinde olduğunu anlatan Senem Toluay Ilgaz, televizyonda olmayı, haberci olmayı “Her şeyden haberdarsınız ve önemli ölçüde önce siz biliyorsunuz. Öyle hassas bir iş yapıyoruz. Kamuoyu adına bir anlamda gözetim yapıyoruz. Dolayısıyla izleyici ekrana baktığında tüm olguları, olayları gerçek hali ile görmek zorunda, doğru bir şekilde görmek zorunda, güven duymak zorunda aksi takdirde gerçekten sonuçları ön görülemeyecek pek çok olaya da sebep olabilirsiniz.” diye anlatıyor. Kulaktan dolma bilgilerle haberciliğin yapılamayacağının altını çizen deneyimli haberci Senem Toluay Ilgaz, “Haber güvendir… Doğru yerde, doğru zamanda, doğru soruları sormak gerekiyor. Cevapları alabilmek için Haber Global’de buluşalım.” diyor.

Haberin hayatın kendisi olduğuna vurgu yapan Buket Güler ise “Hayatta ne varsa işte haber tam da odur. Hikayelere, duygulara tanıklık etmektir. Haber, bizi bize anlatmaktır. Paylaşmaktır. İyi ya da kötü haber yoktur. Bilinmesi ve konuşulması gerekenler vardır. İşte biz de Haber Global’de bu hikayelerin peşinde, bilinmesi ve konuşulması gerekenleri anlatıyoruz.” diyor.

Haberciliğe üniversitenin son senesinde başlayan Sultan Arınır, “Televizyonda olmanın en iyi yanı bitmeyen heyecanı. Tansiyonu çok yüksek bir iş yapıyoruz. Bu nedenle de her gün yeni bir şey öğrenmek zorunda kalıyoruz. Yeni bir şeyde aslında insanı daha genç tutuyor, diri tutuyor.” diyor. Haberciliğin sahaya inmek olduğunun altını çizen Sultan Arınır, “Olan neyse tam da olduğu haliyle anlatmaktır. Biz de Haber Global muhabirleriyle en sıcak gündemi olay yerinde en doğru bilgilerle anlatmaya çalışıyoruz.” diyor ve habercilikte muhabirlerin sahadaki önemine değiniyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber