Demlediğiniz çayın lezzetli olması için işe yarar 10 tüyo! Ustaların sırrı

4. Su sıcaklığı:

Çay demlemek için ideal su sıcaklığı 90-95°C arasındadır. Kaynar su kullanmaktan kaçının, çünkü bu çayın acılaşmasına neden olabilir.

5. Demleme süresi:

Siyah çaylar için 3-5 dakika, yeşil çaylar için ise 2-3 dakika demleme süresi idealdir. Bu süreleri aşmamaya özen gösterin.

6. Sıcaklık koruyucu kullanın:

Demlendikten sonra çayınızın sıcaklığını koruyan bir termos veya sıcaklık koruyucu bir kap kullanarak çayınızın daha uzun süre sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz.

7. Bardak seçimi:

Çayınızı içmek için ince kenarlı, cam veya porselen bir bardak tercih edin. Plastik bardaklar çayın tadını etkileyebilir.

8. Şeker ve süt:

Çayınıza şeker veya süt eklemek istiyorsanız, bunu demlemeden sonra yapın. Çünkü şeker veya süt çayın demlenme sürecini etkileyebilir.

9. Taze çay kullanın:

Çayınızın tazeliği lezzetini etkiler, bu yüzden mümkünse taze çay tercih edin.

10. Keyifle için:

Son olarak, lezzetli bir çay demledikten sonra keyifle için ve çayın tadını çıkarın.