Çok az zamanımız kaldı! Türkiye de dahil birçok ülke bu savaşın içinde olacak

Dünya Rusya-Ukrayna savaşına kilitlendi. Ancak dünya üzerinde yaşayan tüm canlıları ilgilendiren daha büyük bir tehlike kapıya dayanmış durumda... Patlamaya hazır bir bomba gibi insanlığın önünde duran bu sorun en çok da Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu ülkeleri etkileyecek... 

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde 2030 yılına kadar su kıtlığının yüzde 40 seviyesine kadar yükseleceğine dikkat çekti. Kurum, “Açık ve net söylüyorum, önümüzdeki 10 yıl içerisinde insanlık âlemi küresel su kıtlığı ve su savaşlarıyla karşı karşıya kalabilir.” demişti.

Aslında Bakan Kurum bu olasılığı sık sık ifade ediyor. Bunu ifade eden tek kişi o da değil. UNESCO'nun da olası su savaşlarıyla ilgili bir çalışması ve ciddi uyarıları bulunuyor.

 Dünya nüfusunun yüzde 60′ından fazlasına sahip Asya kıtası, bu kullanılabilir suyun yüzde 36′lık bir kısmına sahip. Öte yandan dünya nüfusunun yüzde 6′sına karşılık gelen Güney Amerika kıtasında kullanılabilir suyun yüzde 26′sı bulunuyor. Sadece Amazon nehri ise tüm dünya üzerindeki kullanılabilir suyun yüzde 15′ini oluşturuyor.

Kaynak: Haber Global TV