Çekirdeklerini sakın çöpe atmayın! Ayva çekirdeğini atmak yerine 1 gece suda beklettiğinizde bakın neler oluyor

Ayve çekirdeği tüketimi ile pek çok sağlık sorununa iyi gelmektedir. Sindirim sorunlarından kurtulmaya yardımcı olan ayva çekirdeği kabızlık ve şişkinlik gibi şikayetlere karşı kullanılır. Ayrıca bağışıklık güçlendirmeye de yardımcı olan ayva çekirdeğinin en bilindik faydası ise cilt sağlığını desteklemesi olarak karşımıza çıkıyor.

Ayva çekirdeğinden elde edilecek olan jel cildin doğal nemini yeniden kazanmasını sağlıyor. Sivilce ve akne gibi cilt sorunlarından kurtulmayı sağlayan ayva çekirdeği aynı zamanda ciltte yaşlanma karşıtı etki sağlayarak kırışıklıkların giderilmesinde rol alıyor. Nem ve yağ oranını dengeleyerek cildinize eski parlak görünümünü yeniden kazandırıyor.

Bu faydalarından yararlanmak için bir ayvanın iç kısmında bulunan çekirdeklerini çıkarın ve 1 bardak su içerisine bırakın. Dilerseniz bu aşamada normal su yerine gül suyu da kullanabilirsiniz. Tam 1 gece beklettiğiniz suda ayva çekirdeğinin oluşturduğu jeli elinizle ya da bir pamuk yardımı ile cildinize sürün. Sürmeden önce cildinizi temizlediğinizden emin olun. 

Kaynak: Haber Global TV