Canan Karatay'ı haklı çıkaran gerçek! Çayın zehre dönüşmesine yol açıyor

Canan Karatay yine haklı çıktı. Çay konusunda Karatay herkesi uyarmıştı.

Son Güncelleme:

Türk mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden biri olan çay, uzun yıllardır sohbetlerin, misafirliklerin ve günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olmuştur. Ancak son dönemde beslenme uzmanlarının çay tüketimi hakkındaki açıklamalarıyla birlikte, çayın tüketim zamanı konusunda bazı tartışmalar da gündeme gelmeye başladı.

****

Beslenme konusundaki uzman görüşleriyle bilinen Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamada çayın yemekten hemen sonra tüketilmemesi gerektiğini vurgulamıştı. Bu konudaki benzer bir açıklama ise Diyetisyen İpek Ağaca'dan geldi. Ağaca, yaptığı açıklamada Canan Karatay'ın görüşlerini destekleyerek, çayın yemekten sonra tüketilmesinin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirtti.

Çay en sevdiğimiz içeceklerden olmasıyla biliniyor. Ancak dikkat edilmezse çay en büyük zehir olabileceğinin de ortaya çıkması korkuttu.

CANAN KARATAY''DA UYARMIŞTI: YEMEKTEN SONRA ÇAY İÇİLMEZ

TGRT Haber'in konuğu olan Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı beslenme üzerine altın değerinde açıklamalarda bulunmuş ve çayla ilgili dikkat çeken bir uyarı yapmıştı.