Çamaşırlarınızı bembeyaz yapacak 3 malzemeli kolay deterjan karışımı

Çamaşırlarınızın bembeyaz olmasını sağlayacak deterjan karışımı. Tek hamleyle beyazlıyorlar.

Son Güncelleme:

Beyaz çamaşırlar, renginden dolayı kiri çok rahat gösterirler. Buna karşılık temizlense bile ilk günkü beyazlığa ulaşmak çok zordur. Peki kar gibi beyaz çamaşırlar imkansız mı? Tabii ki hayır. İşte çamaşırlarınızı bembeyaz yapacak 3 malzemeli deterjan karışımı!

Beyaz çamaşırların temizliği, her evde sıkça karşılaşılan bir sorundur. Renginden dolayı kir ve lekeler çok daha belirgin hale gelir ve bu da beyaz kıyafetlerin ilk günkü beyazlığını korumasını zorlaştırır. Ancak endişelenmeyin, çünkü size mükemmel bir çözüm sunuyoruz.

ÇAMAŞIRLARINIZI BEMBEYAZ YAPACAK DETERJAN KARIŞIMI


Beyazlarınız için kullandığınız çamaşır deterjanı, tek başına etki etmiyorsa o zaman bazı küçük eklemeler yaparak işleri kolaylaştırabilirsiniz. Deterjanınızın içine bir paket çamaşır sodası ilave edin. Üzerine de yarım paket temizlik karbonatı eklediğinizde işler tamam. Tüm bu malzemeleri ekledikten sonra deterjanı iyice karıştırın.

Beyazlarınızı yıkayacağınızda bu karışımdan kullanın. Çamaşırlarınız makineden çıktıktan sonra gözlerinize inanamayacaksınız. Artık kir ve kötü görüntüye bu karışımla birlikte son verebilirsiniz.

Bazı kumaşlarda yıpratıcı etki yaratabileceği için çok ince kumaşlı beyazları bu karışımla yıkamanız tavsiye edilmez. Yıkama sırasında 40 derece yeterli olacaktır. Beyazlar haricindeki renklerde kullandığında ağartma yapabilir. O nedenle kıyafetlerinizin beyaz olduğundan emin olun.

Sonraki Haber