Çamaşır makinesine 1 kaşık karabiber eklediğinizde ağzınız açık kalacak! İşte deneyenleri şoke eden karabiber yöntemi

Çamaşır makinesinde kullanılan deterjanlar ve suyun kireci zaman içerisinde kıyafetlerde aşınmalara ve renk solmalarına neden olabiliyor. Kıyafetlerde görülen renk solmaları özellikle renkli kıyafetlerde daha belirgin şekilde görülüyor. Daha çok kimyasal içerikli ürün ile kıyafetlerde parlaklık aransa da, bir kez solan kıyafetler ne yazık ki zamanla sadece daha çok solgun hale geliyor. 

Fakat bu durumu basit bir yöntem ile değiştirmek artık elinizde. Kıyafetlerde meydana gelen solmalara karşı çamaşır makinenize 1 çay kaşığı karabiber eklemeniz yetiyor. Çamaşır makinesine eklenen karabiber makine içerisindeki kirecin atılmasını sağlayan pürüzlü yapıya sahip olmasının yanı sıra içerdiği doğal yağlar ile de kıyafetlerde parlaklığı koruyor. 

Karabiber ekleme yöntemini kullanmak için tek yapmanız gereken makinenizin deterjan gözüne deterjan ile birlikte 1 çay kaşığı karabiber eklemek ve makineyi bu şekilde çalıştırmak. Çamaşır makinesine karabiber ekleme yöntemini yalnızca renkli çamaşırlarda kullanmak ise oldukça önemli. Karabiberin doğal yağı ve rengi beyaz çamaşırlarda renk değişimine neden olabileceği için kullanımı tavsiye edilmiyor. 

Kaynak: Haber Global TV