Çamaşır makinenizin işini doğru yapamamasının 5 nedeni? Çamaşırlarım neden düzgün temizlenmiyor?

3. Çamaşır makinenizin tamburu kirlenmiş!

Makineden çıkan çamaşırlar temiz görünmüyorsa kendinize "Çamaşır makinesinin tamburunu en son ne zaman temizledim?" sorusunu sormanızda fayda var. Cevabı hatırlamıyorsanız zamanı gelmiş demektir.

Makineye döktüğünüz deterjanlar nedeniyle makine kendi kendi temizliyor gibi görünse de biriken kiri ortadan kaldırmak için ayrıca derinlemesine bir temizlik yapmak da gerekir. Çamaşır makinesinin haznesini temizlemek için beyaz sirke, çok amaçlı bir sünger ve diş fırçasına ihtiyaç var.

İlk olarak çamaşır makinesine iki bardak sirke koyun ve içine giysi koymadan sıcak bir programda çalıştırın. Sirke, bakterilerin ve küfün neden olduğu kokuları giderecektir.

Ardından bir ölçü sirkeyi dört ölçü ılık suyla bir kovada karıştırın. Süngeri ve diş fırçasını kullanarak deterjan dağıtıcı, yumuşatıcı dağıtıcı, kapağın içi, dışı ve her yarığı güzelce temizleyin.

Son olarak sıcak suyla makineyi bir kez daha boş olarak çalıştırıp durulamayı tamamlayın. Altı ayda 1 kez bunu yaparsanız, çamaşırlarınızda istenmeyen kokuların ve kalıntıların olmadığını fark edeceksiniz.

Kaynak: Haber Global TV