Büyük beden kıyafet satmayan mağazaya tazminat davası açtı!

Moskovalı bir kadın, bir giyim mağazasında kendi bedeninin olmaması nedeniyle 1 milyon rublelik tazminat davası açtı.  

Son Güncelleme:

Moskova'da 27 yaşındaki büyük beden model, yalnızca küçük bedenler satan bir giyim mağazasından şikayetçi oldu. 

Telegram kanalına göre kız, mağazalardan birinde kıyafet tarzlarını beğendiği Afimall alışveriş merkezinde alışverişe gitti. Ancak bedenini sorduğunda eksik olduğu ortaya çıktı. Butikte yalnızca XS, S ve M beden ürünler vardı ancak müşteri XL istedi.

Kız, mağazanın şikâyet ve öneri defterine son derece olumsuz bir eleştiri yazdı, ardından bir avukat tutup mağazaya dava açtı. Model, kendisine verilen manevi zarar için 1 milyon ruble tutarında tazminat almayı planlıyor. 

Gazeta.ru'nun haberine göre, bedeninin olmamasından rahatsız olan model, eğer tazminat davasını kazanırsa bu parayı büyük beden giyen kızların haklarını ihlal etmeyen giyim mağazalarında harcamayı planlıyor.

RUSYA'DAN 'HELAL' ÇİKOLATA

Rusya'nın Sovyet yadigarı en ünlü çikolata markası Alyonka'nın üreticisi Krasnıy Oktyabr fabrikası ilk “helal” sertifikasını aldı.
 
Rusya devlet kalite kurumu Roskaçestvo, Alyonka, Grilyajnıye, Kozinaçki s solyu, Ptiçye moloko, Babayevskiy, Elitnıy ürünlerine “helal” sertifikası verdi.
 
Krasnıy Oktyabr fabrikasının da dahil olduğu Obyedinennıye Konditerı holdinginden yapılan açıklamada, “helal” sertifikasının helal ürünlerin üretimini ve tüketici güvenini artırmalarını sağlayacağı belirtildi.
 
Rosselhozbank uzmanları, Rusya’nın Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan gibi ülkelere 2025’e kadar çikolata ihracat hacminin 500 milyon doları bulabileceğini öngörüyor.

Kaynak: Ajans Bizim

Sonraki Haber