'Burhan Pazarlama' hayatını kaybetti

İstanbul Şehir Hatları vapurlarının giyimi, ses tonu ve kibarlığıyla ünlü seyyar satıcısı 'Burhan Pazarlama' lakaplı Burhan Demircan hayatını kaybetti. Haberi, İBB 'Bir İstanbul beyfendisini kaybettik bugün' ifadeleriyle duyurdu.

Son Güncelleme:

İstanbul vapurlarında 7 yaşından beri seyyar satıcılık yapan 'Burhan Pazarlama' lakaplı Burhan Demircan hayatını kaybetti. 

Demircan'ın vefatını İBB şu açıklamayla duyurdu:

"Bir İstanbul beyfendisini kaybettik bugün...

Vapurlarımızın bilindik siması, bir yakadan diğerine giderken yolculuklarımıza tebessüm katan nam-ı diğer "Burhan Pazarlama" aramızdan ayrıldı. Ruhu şad olsun, İstanbul onu hep hatırlayacak."

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Demircan için Ataşehir Örnek Mahallesindeki Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Demircan’ın eşi Hicran Demircan, oğlu Emirhan Demircan, kızı Yeşim Demircan, kardeşi Turan Demircan ile yakınları katıldı. Emirhan Demircan, cenazede babasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Ağabeyi hakkında konuşan Turan Demircan, “Kendi dalında en büyük pazarlamacıydı Burhan Pazarlama. Bugün Amerika’da Japonya ‘da Çin’de ve Türkiye’de tanınmış kişi. Ben kardeşi olarak üzgünüm. Bana göre erken rahmetli oldu ağabeyim. Dostlar sağ olsun” dedi.

Burhan Demircan’ın cenaze namazı ikindi namazını müteakiben kılındı. Cenaze, kılınan namazın ardından Ihlamurkuyu Mezarlığına defnedildi.

Sonraki Haber