Tek bir kaşık ile bulgur pilavına lezzet katıyor: İşte ''Keşke daha önce öğrenseydim'' dedirten yöntem!
Bulgur pilavını pişirirken pirinç pilavında kullanılan bir yöntem olan tavuk suyu kullanmayı bulgur pilavı pişirirken de uygulayabilirsiniz. Bulgur pilavına normal suyun üstüne bir miktar tavuk ya da et suyu eklediğiniz zaman pilavın lezzetini artırmış ve daha tane tane mis gibi pişmiş şekilde afiyetle yiyebilirsiniz. İşte leziz bulgur pilavı tarifi:
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Hazırlanışı
Leziz bi bulgur pilavı hazırlamak için ilk olarak soğanı ince ince kıyın ve yağ ile birlikte kısa süre kavurun. Üzerine sivri biberi doğrayarak ekleyin. Ardından domatesi rendeleyin ve üzerine bırakın. Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kadar daha kavurun. Ardından sıcak tavuk suyu ile sıcak suyu eleyin. Son olarak tuzunu ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra kağıt havlu ile sarın ve 10 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.
Kaynak: Haber Global TV