Bulgur pilavının lezzetini 5 kat artırıyor! 1 su bardağı eklediğinizde bulgur pilavı tarifiniz dilden dile dolaşacak

Bulgur pilavı hazırlarken yemeğin lezzetine lezzet katan usta şefleri tüyosu pilavın içerisine 1 su bardağı tavuk suyu eklemek oluyor. Yemeğin suyuna eklenen tavuk suyu bulgur tarafından çekiliyor ve yemeğinizi çok daha lezzetli hale getiriyor. İşte tavuk suyu ile hazırlanan en lezzetli bulgur pilavı tarifi:

Malzemeler

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 domates

1 soğan

2 sivri biber

1 su bardağı tavuk suyu

2,5 su bardağı sıcak su

4 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Bulgur pilavı hazırlarken ilk yapmanız gereken soğanları ince ince kıymak. Ardından kıydığınız soğanları sıvı yağ içerisinde kavurun. Üzerine doğranmış biberleri eleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra domatesleri rendeleyerek ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Bulguru ekleyin ve 2 dakika daha kavurun. Sıcak su ile tavuk suyunu ekleyin. Son olarak tuz ekleyerek karıştırın ve suyunu çekmesi için ağzını kapatın. suyunu çektikten sonra pilavınız hazır olacak. Afiyet olsun. 

Kaynak: Haber Global TV