Çevresel Çalışma Grubu (EWG) birçok gıda numunesini inceleyerek pestisit miktarlarını ölçüyor ve sınıflandırma yapıyor. 2023 kılavuzunda, 46 meyve ve sebzenin 46 bin 569 örneğinden elde edilen verileri içeren bir analiz yayınladı. EN TEMİZ 15 GIDA Havuç, karpuz, tatlı patates, mangolar, mantarlar, lahana, kivi, tatlı kavun, kuşkonmaz, bezelye, papatya, soğan, ananas, tatlı mısır ve avokado.PESTİSİT NEDİR Pestisitler endüstriyel tarımda yetiştirilen ürünler için zararlı olabilecek böcek, ot gibi canlılar ile hastalık etmenlerine karşı, koruma amaçlı kullanılan kimyasal maddeler veya mikroorganizmalardır. Genel olarak kalıcı, biyobirikimli ve toksik etkileri olan bu maddeler insan sağlığı üzerine akut ve uzun süreli etkilere neden olabilmektedir. Gıdalardan pestisiti azaltmanın yolları: - Yıkama- Kabuk soyma- Isıl işlemlere maruz bırakmak- Doğru muhafaza etmek.İŞTE EN KİRLİ GIDALAR ArmutBiberÇilekDolmalık BiberElmaHardal yeşillikleriIspanakKaralahanaKirazLahanaNektariŞeftaliÜzümYaban mersiniYeşil fasulye