Bu pizza kaç para? 21 saniyeniz var!

Bu bulmacada pizzanın kaç para olduğunu bulmanız gerekiyor? Bunun için 21 saniyeniz var.

Son Güncelleme:

Yeni bir bulmacayla karşınızdayız. Bu kez matematik yeteneğinizi konuşturmanız gerekiyor.

Resimdeki pizzanın kaç para olduğunu bulmak için 21 saniyeniz var. Pizzanın fiyatını bulabilmek için içeceğin, hamburgerin ve patates kızartmasının fiyatını da bulmalısınız.

Süre az gibi gelebilir. Ancak dikkatlice bakarsanız bu bulmacayı 21 saniyede çözebilirsiniz.

Resimdeki pizza detayına dikkat etmeyi unutmayın. Pizzanın tamamının değil bir dilim eksik fiyatını bulmanız isteniyor. Yani 6 dilim pizza değil 5 dilim pizzanın fiyatın bulmalısınız.

Bu test verilen sorunu çözmek için kullandığınız yönteme göre zekâ düzeyinizi test etmenin eğlenceli bir yolu. Bu tür zihin bulmacalarında problemi dikkatli bir şekilde analiz etmek, analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerini kullanmak gerekiyor. Yanıta ulaşabilmek için yaratıcı düşünmelisiniz.

Bulmacaya dönersek görselde pizza, hamburger, patates kızartması ve içecek görüyoruz. 5 dilim pizzanın fiyatını bulabilmek için diğerlerinin de fiyatını tespit etmelisiniz. Bunun için denklemler oluşturmanız gerekiyor.

3 içecek 18 lira. 1 içecek artı 2 hamburger 12 lira. 1 burger artı 4 patates kızartması ise 11 lira. 1 içecek artı 1 hamburger artı 1 patates kızartması ise 6 dilim pizza ediyor. Aranan yanıt ise 5 dilim pizzanın kaç lira olduğu. Cevap basit ancak sorunu yanıltıcı olduğundan resme çok dikkatlice bakmak gerekiyor.

Yanıtı bulabildiyseniz harika, bulamadıysanız üzülmeyin, yanıt hemen aşağıda.

İŞTE SORUNUN AYRINTILI YANITI

Denklemlere tek tek bakarak resimdeki yiyecek ve içeceklerin fiyatını tespit etmek mümkün.

3 içecek 18 liraysa 1 içecek 6 liradır.

1 içecek artı 2 burger 12 lira. İçeceğin 6 lira olduğunu bulduğumuza göre 12'den 6'yı çıkartıp 2 burgere böldüğümüzde 1 hamburgerin fiyatının 3 lira olduğunu buluruz.

1 burger artı 4 patates kızartması 11 lira. Bu durumda 11 liradan 3 lira olan burgeri çıkartıyoruz. Sonuç 8 çıkıyor, yani 4 patates kızartması 8 lira. O halde 1 patates kızartması 2 liradır.

Son soruda ise 1 içecek artı 1 patates kızartması çarpı 1 burgerin 6 dilim pizzaya eşit olduğu belirtiliyor. İçeceği 6 lira, burgeri 3 lira patates kızartmasını ise 2 lira olarak hesaplamıştık.

Bu durumda aşağıdaki gibi bir işlem ortaya çıkıyor:

6+3x2= 6 dilim pizza

İşlem önceliğinin çarpmada olduğunu unutmayın. Bu durumda 12= 6 dilim pizza sonucuna ulaşıyoruz. 1 dilim pizzanın fiyatını bulmak için 12'yi 6'ya böldüğümüzde 2 liraya ulaşıyoruz.

Ana soru ise 5 dilim pizzanın kaç lira olduğuydu. Bu durumda 1 dilim pizza 2 liraysa 5 dilim pizza 10 liradır.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber