Bu haldeyken sakın yemeyin! Yemek hazırlarken keyifli sanılarak yapılan bu hata ciddi zararlara yol açıyor

Yemek hazırlama sürecinde en sık yapılan hatalardan biri çiğ hamur tüketmek. Unlu gıdalar hazırlarken hamurun çiğ halde tüketilmesi her ne kadar zararsız görünse de ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Uzmanlar çiğ hamur tüketiminin acilen bırakılması konusunda insanları uyarıyor. 

Çiğ hamur tıpkı az pişmiş yumurta gibi Salmonella bakterisi içeriyor. Bu bakteri ise mide ağrılarına, yüksek ateşe ve bağırsaklarda sindirim sorunlarına yol açıyor. Hamurda bulunan mikroplar yalnızca pişirildiği zaman ölür. Bu da vücudunuza direkt olarak mikrop almanız demek oluyor. Henüz çiğ haldeki hamuru bir parça tüketilmesi vücudunuza alınan bakteri ve mikropların bağışıklık sisteminize saldırarak sizi hasta etmesine izin vermek demek oluyor. 

Çiğ hamura bulunan tehlike unlu gıdalar olan hamur, kek harcı, yufka gibi pek çok gıda için geçerli oluyor. Hazırlanan kek harcından bir parmak ucu da olsa tadına bakmak hastalanmanıza sebep olabilir. Bu nedenle hamurun pişmesinden önce tadına bakılmaması öneriliyor.