Bu faydasını duyan vakit kaybetmeden fındık almaya koşuyor! Günde en az 7 adet fındık yediğinizde vücudunuzdaki değişime çok şaşıracaksınız

Fındık içerisinde omega-3 yağ asitleri barındırmaktadır. Sağlıklı bir yaşam için tüketimi tavsiye edilen fındığın içerisindeki sağlıklı yağ asitleri kalp damarlarının temizlenmesini sağlayarak kalp ve damar hastalıkları riskini düşürüyor. Aynı zamanda kötü kolesterol seviyelerinde düşüş sağlayan fındık beyni de koruyor.

Beyne giden sinirlerin çevresinde toksinlerin oluşumunu engelleyen fındık, hafıza üzerinde olumlu etkiler yaparak ilerleyen yaşlarda Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskini de düşürüyor. 

Fındık aynı zamanda içerisindeki yüksek lif miktarı sayesinde sindirim sistemini de koruyor. Bağırsaklarda yararlı bakteri oluşumunu destekleyen fındığın tüketimi kabızlığa karşı olumlu etkiler sağlar. Aynı zamanda lif miktarı sayesinde sindirimi hızlandırarak enerji yakımını artırır. 

Fındık C ve E vitaminleri bakımından zengin bir kuruyemiş olarak bilinir. Aynı zamanda yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve demir içeren fındık özellikle gelişme çağında kemikler üzerinde etkilidir. Saç ve cilt üzerinde de olumlu etkileri olan fındık sivilce ve akne oluşumunu engeller. Kemikleri güçlendirerek kemik erimesine karşı vücudu korur. 

Kaynak: Haber Global TV