Bozkırın yaban hayatı fotokapanda: Vaşak, karaca, su samuru görüntülendi

Kırıkkale'de akarsu kıyılarına ve ormanlık bölgelere yerleştirilen fotokapanlara takılan yaban hayvanlarının doğal ortamlarındaki günlük yaşamları ve beslenmeleri yer alıyor.

Son Güncelleme:

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kırıkkale Şubesi ekiplerince, akarsu kıyılarına ve ormanlık bölgelere yerleştirilen fotokapanlar ile yaban hayatının takibi yapılıyor.

26 noktada bulunan fotokapanlara takılan görüntülerde vaşak, karaca, kurt, yaban domuzu, tavşan, su samuru, tilkinin günlük yaşamları ve beslenmeleri yer alıyor. Kaçak avcılıkla da mücadele eden av koruma memurları, fotokapanlar sayesinde doğadaki canlıların popülasyonuna ilişkin bilgi ediniyor.

Yapılan araştırmalar neticesinde de farklı periyotlarla fotokapanların konumlarının yerleri değiştiriliyor.

Kaynak: İHA

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi Kayak severlerden Yıldız Dağı'na akın Milyonluk yatlar görücüye çıktı Rize'de karı kesen vatandaşlardan iglo Folklor antrenörü eşi benzeri olmayan eser Yaz şehri Mersin'de kar sevinci