Bol bol kullanıyorduk, meğer sağlığımızla oynuyormuş! Diş macunundaki gizli tehlike açığa çıktı

Diş macunu kullanımında yapılan bu kritik hata uzmanlar tarafından açıklandı. Aslında uzun yıllardır bilinen ancak pek çok kişinin dikkat etmediği bir durum var. Bu da dişleri fırçalarken kullanılan diş macunu miktarı. Ağız ve diş sağlığı için kullandığımız diş macunu miktarına dikkat etmek gerekiyor. 

Sağlıklı bir diş fırçalama işlemi için diş macununun bezelye büyüklüğüne olması yeterli oluyor. Öte yandan çoğu kişi bu miktarı yetersiz bularak daha çok diş macunu kullanıyor ki herhangi bir zararı olmadığı düşünülüyor. Ancak diş macununun miktarının üzerinde kullanımı diş minesinin zayıflamasına yol açıyor. 

Diş macununun uzun süre bol şekilde kullanılması dişlerde florozise neden oluyor. Bu durum diş sararması ve geçmeyen çirkin lekeler olarak görülüyor. Ancak tek zararı da bu değil. Diş minesine zarar veren yüksek dozda florür, dişlerimizin zayıflamasına ve en ufak bir ağrıda çok fazla acı hissetmemize neden oluyor. Diş macununun bezelye büyüklüğünü geçmeyecek şekilde kullanılması tavsiye ediliyor.  

Kaynak: Haber Global TV