Bir Türkiye klasiği olan ezogelin çorbası meğer böyle hazırlanırsa topaklanmıyormuş
EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Çorba tenceresine soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ile
yumuşayana kadar kavuralım.
Önceden yıkadığımız mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip birkaç
dakika daha kavurduktan sonra suyunu ekleyelim.
Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağı
altını kısarak mercimekler dağılana kadar pişmeye bırakalım.
Ayrı bir tencerede sıvı yağın içine salça ekleyip birkaç dakika
kavuralım.
İçine nane, pul biber ve karabiber ve 1 bardak su ekleyip
pişirelim.
Elde ettiğimiz sosu pişmiş olan çorbamıza ekleyip birkaç dakika
daha pişmeye bırakalım.
Bu aşamada kıvamını kontrol edip tercihinize göre su
ekleyebilirsiniz.
Tuzunu ekleyip kapatalım.