Bir mutfak sırrı daha açığa çıktı! Meğer muhallebi bu şekilde pişirince asla topaklanmıyor, pürüzsüz pişiyormuş

Muhallebi hazırlarken ilk olarak bilmeniz gereken nişastayı süte iyice yedirmeniz gerektiğidir. eğer muhallebi hazırlarken tüm malzemeleri karıştırıyorsanız, ocak henüz kapalıyken bir çırpma teli ile malzemeleri iyice birbirine karıştırın. 

Muhallebi hazırlarken nişastayı ilk malzeme olarak kullanmayın. İlk olarak sütten bir miktar ayırın ve ayrı bir kapta bu süt ile nişastayı karıştırın. Daha sonra karışımı malzemelere ekleyin. ardından tam katı bir kıvamı olması için durmadan sabit bi hızda muhallebiyi karıştırmaya devam edin. 

Kıvamlı muhallebi elde etmek için son aşamada tencerenin içerisine az miktarda tereyağı ekleyebilirsiniz. Bu muhallebinin daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır. 

Kaynak: Haber Global TV