Bir bardak içen bir daha isteyecek! Kış aylarının favorisi salebi böyle hazırladığınızda tadına doyulmuyor

İlk olarak toz salep, şeker ve vanilyayı bir kap içerisine aktarın. Diğer yandan tencere içerisine sütünüzü alarak pişirmeye başlayın. Süt kaynadıktan sonra altını kısın. Kap içerisinde karıştırdığınız tozları yavaş yavaş sütün içerisine dökmeye başlayın ve bir yandan da sütü karıştırmaya devam edin. 

Hızlı dökerseniz kıvamını tutturmak imkansız hale gelecektir. Bu nedenle yavaş yavaş dökün ve karıştırmayı da asla bırakmayın. Tozu döktükten sonra tencereye çubuk tarçını da ekleyin ve salep kıvam alıncaya dek karıştırmaya devam edin. Köpükleşme başladığında salep pişmiş demektir. Artık altını kapatabilir ve fincanlara ayırıp toz tarçın ile servis edebilirsiniz.