Biber turşusunu meğer böyle kurmak gerekiyormuş! Bu şekilde hazırlanan turşu iki yıl boyunca kıtır kalmaya devam ediyor
Kış aylarının en sevilen gıdalarından biri olan turşunun kurulması ve hazırlanması süreci bazen istendiği gibi gitmeyebilir. Turşunun lezzetinin katlanması için kıtır halde kalması gerekiyor. Aylarca bozulmayan turşular kurmak için bu yöntemi deneyin.
Son Güncelleme:
Acı biber turşusu dışarıdan satın alınabilir ancak evlerde hazırlandığında hem daha lezzetli olur hem de daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Kusursuz bir biber turşusu kurmanın sırrı turşunun kıtır kalmasını sağlamaktan geçiyor.
Evlerde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir turşu tarifi sayesinde elde edeceğiniz turşular uzun süre taze kalıyor. Kış boyu sofralarını tatlandıracak bu turşuyu doğal yöntemler içerisinde yer alan pratik bilgiler sayesinde hazırlayabilirsiniz. İşte iki yıl bile geçse tazeliğini koruyan turşular kurmanın püf noktası: