Beyin yakan optik illüzyon: 15 Saniye içinde gölde gizlenen timsahı bulabilir misin?

Sürekli olarak aynı görünen ve yine de onları tekrar tekrar ziyaret etmemizi sağlayacak kadar şaşırtıcı olan bazı optik illüzyonlar var. Örnek olarak 15 saniye içinde timsahı tespit etmeniz gereken bir resmi sizinle paylaşıyoruz.

Son Güncelleme:

Bu optik illüzyon görseli hem çocuklar hem de yetişkinler için yapboz olarak paylaşıldı. İllüzyon, izleyicileri “Korkutucu timsah” diyerek göldeki timsahı bulmaya zorlar. Bu optik illüzyon görüntüsü, ağaçlarla ve batık yeşil çimenlerle çevrili bir gölü göstermektedir. Ama görüntüdeki timsahı görebiliyor musunuz? Bu görseldeki timsahı insanların sadece yüzde 1'inin bulabildiği iddia edildi.

Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı işaret ediyor. Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair her zaman büyüleyici bir fikir verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söyleyin bize, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş timsahı gördünüz mü?

Kaynak: Haber Global TV