Beyaz ayakkabıları yeni gibi yapan formül bulundu! Bu yöntem ile ayakkabınız bembeyaz olacak

Beyaz ayakkabılar her ne kadar estetik görünüme sahip olsalar da, kir tutmaya oldukça müsaittirler. beyaz ayakkabıların kirlenmesinin ardından uygulanan temizlik yöntemleri ve boyama işlemleri ne yazık kişi tamamen beyaz bir renk sağlamaz. Ancak bu yöntem ayakkabılarınızı bembeyaz yapacak.

Son Güncelleme:

Beyaz ayakkabıları kir tutmaya müsait yapıları olduğundan, kolayca kirlenirler. Ayakkabı temizliği şamasında ilk günkü beyazlığı yakalayamıyor olmak da bu nedenle üzücüdür. Her ne kadar estetik görünseler de, beyaz ayakkabıların kir tutmasını engellemek çok zordur. Tabii bu mucizevi yöntemi bilmiyorsanız. 

BEYAZDAN BİLE BEYAZ AYAKKABILAR İÇİN

Beyaz ayakkabılar zaman içerisinde çok fazla kir tutmaya başlar. Beyaz ayakkabıların yapısı kir tutmaya müsaittir ve bu nedenle asla beyaz kalmazlar. Sürekli olarak temizlenmesi gereken beyaz ayakkabıları sildiğiniz ya da boyadığınız zaman ise, yeterince beyaz bir renk elde etmezsiniz. Ancak doğal bir yöntem kullanarak beyaz ayakkabılarınızı ilk günkü kadar beyaz hale getireniz mümkün. İşte beyaz ayakkabıları ilk günkü beyazlığına kavuşturan yöntemler:

KARBONAT

Beyaz ayakkabılarda oluşan kirlerden kurtulmak için en etkili yöntemlerden biri karbonat kullanmaktır. Karbonat şile temizlenen beyaz ayakkabılarda en ufak leke bile kalmıyor. Karbonat ile ayakkabılarınızı temizlemek için ilk olarak bir küçük kapta karbonatı su ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Daha sonra bu macunu bir süngerin yumuşak kısmını kullanarak ayakkabınıza sürün. Macunun kurumasını bekleyin ve son olarak nemli bir bez ile ayakkabınızı temizleyin. 

SİRKE

doğal yöntemler arasında bulunan sirke ile ayakkabılarınızı kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Ancak sirkenin asit oranı yüksek olduğundan su ile karıştırılması gerekir. Bir kapta 1 çay bardağı sirke ile yarım çay bardağı suyu karıştırın. ardından bir bezi bu karışıma batırarak ayakkabılarınızı silerken kullanabilirsiniz. 

DİŞ MACUNU

Diş macunu karbonat il aynı etken bileşiğe sahiptir. Sodyum bikarbonat bileşiğinin temizlik gücü sayesinde diş macunu da temizlikte kullanılabilir. Diş macunu ile ayakkabılarınızı temizlemek için bir diş fırçası üzerine az miktarda macun sürün ve ayakkabınızı fırçalayarak temizleyin. son olarak nemli bir bez ile ayakkabıyı silebilirsiniz. 

TUZ VE LİMON

Tuz ve limon kendi başlarına güçlü birer yardımcı iken karıştırıldıkları zaman ise temizliğin yıldızı oluyorlar. bir kapta 1 limonun suyu ile 1 yemek kaşığı tuzu karıştırın. Daha sonra bu karışımı sprey şişesi içerisinde tamamen homojen hale gelene dek karıştırın. Ayakkabınıza sıkacağınız karışımı nemli bir bez ile temizlikte kullanabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber