Belki de her gün tüketiyoruz ama dikkat etmiyoruz! Yumurta pişirirken yapılan hatalar nelerdir? Yumurta pişirirken nelere dikkat edilmeli?

Galerinin tamamı için tıklayınız

Haşlanmış yumurtaları fazla pişirmek

Eğer haşladığınız yumurtalar yeşilimsi bir renge dönüyorsa, bu durum fazla kaynattığınızı gösterir. İstediğiniz kıvamı elde etmek için, haşlanmış yumurta tarifindeki sürelere göz atabilirsiniz.

Soğuk suya dikkat!

Haşladığınız yumurtaları ateşten aldığınız gibi soğuk suya tutmanız gerekir. Aksi takdirde yumurtalar sıcak suyun içinde pişmeye devam eder ve istediğiniz kıvama ulaşamazsınız. Ayrıca soğuk su, yumurta kabuklarının daha kolay soyulmasına yardımcı olur.

Kaynak: Haber Global TV