Matlaşan bardaklara çözüm bulundu: Yalnızca 1 kaşık ile elmas gibi parlasın!

Cam bardaklarımız zaman içerisinde parlak görüntüsünü kaybetmeye başlar. Matlaşan bardakları ''kullanım ömrünü doldurdu'' diyerek çöpe atmadan önce bunu deneyin. Bu yöntem matlaşan bardakları yeniden elmas gibi parlatacak.

Son Güncelleme:

Evlerimizdeki cm bardaklar zaman içerisinde matlaşmaya başlayabilir. Bu matlaşma kireçli sudan dolayı meydana gelmektedir. Kireçli su bardakların parlak yapısına zarar verdiğinden zaman içerisinde bardaklar matlaşmaya başlar. Ancak tek bir basit yöntem ile matlaşan bardakları yeniden parlatabilirsiniz. 

ELMAS GİBİ PARLAYACAK

Matlaşan bardakları yeniden parlatmak için kimyasallara ihtiyacınız olmadığını bilmeniz gerek. Kimyasal ürünler sıvıları tükettiğimi bardakların yapısında kaldığı zaman bünyemize zarar verir. Aynı zamanda bardağın yapısını bozan kimyasallar yerine doğal yöntemler ile bardaklarınızı parlatmanız mümkün. İşte tek seferde ardaklarınızı elmas gibi parlatacak doğal yöntemler:

KARBONAT

Matlaşan bardakları yeniden parlatmak için en etkili yöntem karbonat ile temizlemek olacaktır. İçerisindeki sodyum bikarbonat bileşiği sayesinde doğal bir temizlik ürünü olan karbonat, ev temizliğinde sıkça kullanılmaktadır. Karbonat ile bardaklarınızı parlatmak için ilk olarak bir süngerin yumuşak kısmını nemlendirin ve bu bölgeye karbonat dökün. Bolca dökeceğiniz karbonatı daha sonra sünger yardımı ile bardaklara sürün. Bir süre beklettikten sonra durulayarak parlaklığa şahit olabilirsiniz. 

DİŞ MACUNU

Temelde etkin bileşeni karbonat ile aynı olan diş macunu da bardakların parlatılmasında etkilidir. Sodyum bikarbonat içeriği sayesinde beyazlık ve temizlik sağlayan diş macunu bardaklarınız parlatacaktır. Bu yöntemi kullanmak için nemli bir beze diş macunu sıkın ve bardaklarınızı iyice ovalayın. Bardağın her yeri diş macunu olduğu zaman uzun süre durulayarak bardaklardaki parlaklığı görebilirsiniz. 

SİRKE

Sirke de doğal bir temizlik ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Sirke ile matlaşan bardakları parlatmak isteyenlerin yapması gereken ise eşit miktarda su ve sirkeyi bir kaba almak ve matlaşan bardakları bu karışımın içerisine bırakmak. Birkaç saat bekledikten sonra bardakları durulayarak parlaklığı görebilirsiniz.

ÇAMAŞIR SUYU

Matlaşan bardakları kimyasal kullanarak parlatmak isteyenler için de bir yöntem bulunuyor. Etkili bir kimyasal olan çamaşır suyu, matlaşan bardakları parlatma konusunda güçlü bir yardımcı olacaktır. Bardakları 2-3 saat kadar çamaşır suyunda beklettiğiniz zaman parlaklığı görebilirsiniz. Ancak bu yöntemin ardından bardaklarınızı iyice yıkamanız gerekiyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber