Balı bu şekilde tüketenlere Lokman Hekim bile hayret ediyor! Bal ve tere tohumunu karıştırıp tükettiğinizde bakın ne oluyormuş

Sağlığımız için faydası saymakla bitmeyen balı bir başka şifa deposu besin olan tere tohumu ile karıştırdığınızda iki gıdanın da güçlü etkilerinden aynı anda faydalanabilirsiniz. Bal ve tere tohumu karışımının en bilinen faydası bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. 

Tere tohumu A ve C vitaminleri bakımından zengindir. İçerdiği vitaminler ile tere tohumunun doğal antioksidan bal ile birleştirilmesi vücudun bazal metabolizmasını hızlandırıyor ve vücuttan kolaylıkla toksin atılmasını sağlıyor. Bağışıklık sistemini destekleyen bal ve tere tohumu karışımı kış aylarında sık karşılaşılan grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini düşürüyor.

Aynı zamanda üst solunum yolu enfeksiyonlarının an etkileri olarak karşımıza çıkan balgam, öksürük ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkların geçmesini sağalmak da bal ve gere tohumu karışımı ile mümkün hale geliyor. İçerdiği yüksek lif ile bağırsaklarda aktif çalışma hızını destekleyen bal ve tere tohumu aynı zamanda sindirimi düzenler. Kansızlığa karşı da kullanılabilir. İçerdiği C vitamini ile saç ve cilt sağlığını olumlu şekilde etkiler.