Bağaça nedir, bağaça kaç lira?

Antalya'da çarşı mutfağının bir ürünü olan bağaçalar özellikle yerel halk ve turistlerin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Peki bağaça nasıl ve hangi malzemelerle yapılıyor? İşte detaylar...

Son Güncelleme:

Bağaça, Antalya çarşı mutfağı ve Ramazan gelenekleri açısından önem taşıyan bir yiyecek maddesidir. Bu yiyecek maddesini imal eden meslek erbabı “bağaçacı” olarak adlandırılır ve usta-çırak ilişkisi içerisinde nesilden nesile aktarılan geleneksel bir meslektir.

BAĞAÇA MALZEMELERİ

Bağaçanın yapımında un, tereyağı, şeker, tahin, susam, çam sakızı ve tarçın kullanılmaktadır. Nohut mayasının kullanılması nedeniyle bağaça mideye dokunmamaktadır.

BAĞAÇA KAÇ PARA?

Ağırlıklı olarak Ramazan ayında satılan bağaçalar 2022 yılı itibariyle tanesi 30 liradan satılıyor?

BAĞACA NE ZAMAN YAPILIYOR?

Antalya'da Yaşayan Geleneksel Meslek, Sanat ve Zanaatlar kitabına göre uzun süre tok tutması nedeniyle Antalya halkı tarafından özellikle Ramazan ayında tüketilen “bağaça”, bugün turistik bir ürün olarak şehre gelenler tarafından da satın alınan bir tür yöresel çörektir.

Sonraki Haber