Ayvayı bu şekilde yerseniz ağızda kuruluk bile yapmıyor! Ayvayı doğru şekilde yemek için bunu yapmak gerekiyormuş
Ayvanın kabuğunu yumuşatmak ve tadını daha da lezzetli hale getirmek için uygulanan doğal yöntemde kaya tuzu ve limon kullanmak gerekiyor Bu şekilde hem ayva yumuşuyor hem de farklı bir aroma elde etmiş oluyorsunuz.
İlk olarak elinize bir tahta kaşık alın ve yumurta kırar gibi hafif şekilde ayvaya kaşık ile vurmaya başlayın. Yavaş yavaş ayvanın yumuşadığını göreceksiniz. Ardından bıçakla kesmek yerine kaşık ile ayvayı oyarak kesin. Bu yöntemle ayırdığınız ayvanın üzerine bir miktar limon sıkıp kaya tuzu ekleyin ve yemeye başlayın. Hem kuruluk hissi hem de kabuğunun sertliği bu şekilde ortadan kalkmış olacak.