Aylarca saklasanız bile salçada en ufak küf oluşmasın istiyorsanız sırrı bu doğal yöntemde gizli

Hemen her tarifin içerisinde yer alan ve Türk mutfak kültürünün yapıtaşlarından biri olan salça doğru şekilde saklanmadığı takdirde kısa sürede bozulmaya ve küflenmeye başlar. Bu yöntem sayesinde salça aylarca taze kalacak.

Son Güncelleme:

Mutfaklarda sıklıkla kullandığımız domates ve biber salçalarını genellikle cam kavanozlar ya da konserveler halinde marketlerden alırız. Türk mutfak kültürünün yapıtaşlarından sayılan salça farklı tarifler içerisinde sürekli olarak kullanılan bir üründür. 

Bu denli sık kullanılmasından kaynaklı olarak da salçanın doğru saklanması önemlidir. Yanlış saklanan salça kısa süre içerisinde bozulmaya ve küflenmeye başlayacaktır. Küflenmiş salça sağlık açısından zararlı olduğundan salçayı küflenmeyecek şekilde saklamak gerekiyor. Doğal yöntemler ile salça saklamanın püf noktası şu şekilde karşımıza çıkıyor: