Aylarca bozulmadan kullanmak artık mümkün! Domates salçasını küflenmeden saklamanın sırrı açığa çıktı

Neredeyse her yemekte tat verici olarak kullanılan ve daha çok doğuda yemeklerde bolca yer alan domates salçası eşsiz tadı ile Türk mutfağının mihenk taşlarından biridir. Ancak hazır alınan ve evde hazırlanan domates salçaları kolaylıkla bozuluyor. Bu yöntem ile uzun süre taze kalacak.

Son Güncelleme:

Yemeklere kendi eşsiz lezzetini katan domates salçası pek çok farklı tarifin içerisinde bulunur. Kültürümüzün bir parçası olan domates salçası aynı zamanda dünya mutfağı yemeklerinde de bolca kullanılır. Bu nedenle de her evde mutlaka bulunan domates salçaları fazlasıyla yaygın tüketiliyor. 

Ancak bu kadar yaygın tüketilen bir ürüne göre domates salçaları çok hızlı bir şekilde bozulmalara uğruyor ve küflenmeye başlıyor. Bunun nedeni salçanın dışarıda satılırken konserve haline getirilmesi ve hava ile temas ettiğinde bozulma sürecinin başlaması. Hava ile tamas halinde oksitlenmesi ile küflenmeye başlayan domates salçalarını uzun süre daha taze tumanın püf noktası ortaya çıktı. İşte domates salçasının tazeliğini koruyan doğal yöntem:

Kaynak: Haber Global TV