Ayakkabılarınız yeniden kar beyazı rengine dönecek! Sararan beyaz ayakkabıları 5 dakikada yeni gibi yapan yöntem

Ayakkabınızda beyazlıkları yeniden kazanmak için kullanacağınız bu doğal yöntemde yalnızca karbonat ve limona ihtiyaç duyacaksınız. Doğal bir karışım ile ayakkabınızın yapısını korurken bir yandan yeniden beyazlatabilirsiniz. Aynı zamanda bu karışım sayesinde ayakkabınızı sürekli kirlenmelere karşı da korumuş olursunuz. 

Ayakkabı temizliğinin püf noktası olan doğal yöntem ile ayakkabı beyazlatmak için ilk olarak 2 yemek kaşığı karbonatı küçük bir kaba alın. Ardından limon suyunu yavaş yavaş karbonatın üzerine sıkın. Bir yandan karışımı macun kıvamına gelene dek karıştırın. Macun kıvamını aldığında limon eklemeyi bırakın. Daha sonra eski, kullanılmayan bir diş fırçası yardımı ile karışımı ayakkabınızda lekelerin odluğu bölgelere daireler çizerek uygulayın. 

Karışımı ayakkabınızda 5-10 dakika kadar bekletmek hem lekelerin hem de sararmaların geçmesi için en doğru yöntem olacaktır. Bekleme süresinin ardından ayakkabınızı nemi bir bez ile silerek temizliği tamamlayın. Bu yöntemi çok sık uygulamak limonun asidik içeriği nedeni ile ayakkabınızda aşınmaya neden olacaktır. Günlük değil, haftalık şekilde uygulamak daha sağlıklıdır.