Ayağına bir tutam karbonat döktü, şimdi herkes aynısını yapıyor!

Ayak bakımı genelde insanlar tarafından göz ardı ediliyor. Halbuki ayak sağlığı çok önemli. Topuklardaki çatlaklardan kışıntıya, tırnakların sararmasından mantara kadar birçok problem olabiliyor. Çözümse basit.

Son Güncelleme:

Ayak derisinde görülen kuruluk, topuklarda çatlaklık, kaşıntı, tırnaklarda sararma, mantarlar ve daha birçok problem ayak sağlığını kötü etkiliyor.

Hem görsel açıdan estetik kayıplar yaşanırken ayaklarda ağrılar da cabası. Ayak bakımı söz konusu olduğunda ise akla ilk olarak ucuz ve etkili yöntemlerden bir tanesi olan karbonat geliyor. Karbonatla yapılan ayak bakımını az kişi biliyor.

Şimdi sizlerle karbonatın ayak sağlığı üzerindeki etkilerini paylaşacağız. Ayakları rahatlatmak, ağrıları yatıştırmak ve bakımını sağlamak açısından oldukça yetenekli olan bu doğal ürün, gün içinde uzun süre ayakta kalanlar içinde adata kurtarıcı görevi görmektedir. Peki, karbonatla ayak bakımı nasıl yapılıyor?

KARBONATLA AYAK BAKIMI NASIL YAPILIR?

Ayak bakımını yapabileceğiniz uygun bir leğen içerisine sıcak su ekleyin. 4 yemek kaşığı karbonatı ilave edin ve suda erimesini bekleyin. Daha sonra yarım saat ayaklarınızı bu suda bekleterek ölü derilerinizin yumuşamasını ve ayakların derinlemesine temizlenmesini sağlayın.

İşte bir sosyal medya kullanıcısının tesadüfen bulduğunu söylediği yöntemle ilgili bilgiler.

Kaynak: Diğer

Sonraki Haber