This browser does not support the video element.

Annesinin kabul etmediği aslan yavrusuna bakıcı şefkati

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan ve annesi tarafından kabul edilmeyen aslan yavrusu 'Pusat'ın bakımını hayvanat bahçesi görevlisi Adem Delioğlan bir baba şefkatiyle yapıyor.

Son Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde görevli Adem Delioğlan, annesi tarafından kabul edilmeyen aslan yavrusu Pusat'ı sahiplendi. Pusat'ın beslenmesi ve temizliğiyle gün boyunca ilgilenen Delioğlan, kucağında taşıdığı, elleriyle beslediği Pusat'ı yanından hiç ayırmıyor. 


23 Nisan'da doğan ve hayvanat bahçesinin 8'inci aslanı olan Pusat'la özel olarak ilgilenen Bacak, "Baba şefkatiyle yaklaşıyor ve bakımını yapıyorum. Annesi Pusat'ı kabul etmediği için bazı sağlık problemleri oldu. Şu an gayet sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor" dedi.


"PUSAT'A KARŞI ÖZEL BİR İLGİM VAR"

Delioğlan, Pusat'ın bakımı için sabah erken saatlerde işe koyulduğunu dile getirerek, şunları ifade etti:

"Evdeki çocuğumuz gibi sabahtan akşama kadar Pusat'ın bakımıyla ilgileniyorum. O da bizi babası gibi görüyor diyebilirim. Her tepkimize bakar, ismini söylediğimizde yanımıza gelir. Pusat'a karşı özel bir ilgim var, kendi çocuğum gibi sahiplendim. Yaşadığı sağlık sorunları beni üzdü çünkü o bakıma muhtaç. Veterinerler ve teknikerler gerekeni yapıyor, biz de gözetliyoruz. 

Doğum yaptığında annesi, Pusat'ı kabul etmedi. Aradan 4-5 ay geçti, kendi elimizle, biberonla, etle besledik. Şimdide sahiplendik, büyütüyoruz. Yaşama tutunması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Çocuğumuz gibi bakıyoruz, o da bizi babası kabul etti." AA

Sonraki Haber