Andız pekmezini sıcak suyla karıştırdığınızda bakın neye iyi geliyormuş! Faydasını duyunca aktara koşacaksınız

Andız pekmezini sıcak su ile karıştırıp içerisine limon sıktığınızda elde edeceğiniz şey andız pekmezi çayıdır. bu doğal çayı tüketerek vücudunuzu toksinlerden arındırabilirsiniz. Doğal bir antioksidan olan andız bitkisinin pekmezi de aynı özellikleri taşır. Bu özelliği ile bağışıklığı güçlendiren andız pekmezini günlük olarak tüketebilirsiniz. 

Bağışıklığı güçlendirmesi ile enfeksiyonları da atmaya yardımcı olan andız pekmezi kış aylarında hastalıklardan korunmanıza ve kendinizi daha sağlıklı hissetmenize de yardımcı olur. Aynı zamanda andız pekmezi üst solunum yolunu rahatlatır ve astım, bronşit gibi hastalıklara iyi gelir. 

Andız pekmezinin çay halinde içilmesi ağızda oluşan yaraların geçirilmesini sağar. Aynı zamanda bağırsak sağlığını destekler ve sindirim sorunlarını giderir. Andız pekmezi kemik ve eklem ağrılarına karşıda doğal bir ağrı kesici olarak tüketilebilir. Hastalık halinde tüketilmesi ile andız pekmezi balgam atmaya yardımcıdır. 

Bu faydalarından yararlanmak için andız pekmezini 1 bardak kaynar suya 1 yemek kaşığı olacak şekilde ekleyip üzerine birkaç damla limon sıkarak karışım halinde tüketebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV