Alüminyum folyoyu böyle kullananlar dikkat! Alüminyum folyo kullanırken kesinlikle bu hatayı yapmamak gerekiyormuş

Doğru bir şekilde kullanıldığında yemek pişirmeyi kolaylaştıran alüminyum folyonun kullanımında yapılan bir hata sağlığımıza zarar veriyor. Alüminyum folyo kullanımında yapılan bu hata sonucunda ciddi hastalıklar ortaya çıkabiliyor. 

Alüminyum folyo bir metal ürünü olduğu için ısı iletiminde etkili oluyor. Ancak asitli ve yüksek sıcaklıklarda pişen gıdalar için uygun değil. Her ne kadar ana maddesi alüminyum olsa da daha ince ve hassas olan alüminyum folyo yüksek sıcaklıklarda pişen yemeğin buharından dolayı çözünmeye başlıyor. Bu da pişen yemeklerin üzerine sinmesi ve pişme esnasında yemeğin yapısına karışması anlamına geliyor. 

Yemeğin yapısına karışan alüminyum farkında olmadan tüketildiği zaman vücutta yüksek miktarda metal birikmesine yol açıyor. Vücudun bağışıklık sistemine zarar veren metal zehirlenmesi bu şekilde ortaya çıkıyor. Metal zehirlenmesi ise kabızlık, baş dönmesi gibi rahatsızlıklardan kansızlık ve koordinasyon bozukluğu gibi ciddi hastalıklara kadar pek çok sağlık sorununa yol açıyor. Bu nedenle alüminyum folyonun daha düşük sıcaklıklarda ve asit oranı düşük yemeklerde kullanılması tavsiye ediliyor.