Altın sarısı patatesler kızartmak için bunu bilmek gerekiyor! Yemeklik ve kızartmalık patatesi ayırt etmenin yolu bulundu

Patatesler her ne kadar kendi içerisinde çeşitlere ayrılsa da genellikle yemeklik ve kızartmalık olarak adlandırılır. Yemeklik patatesler haşlama ve fırınlama gibi yemeklerde kullanılırken kızartmalık patatesler ise kızartılarak tüketildiğinde daha lezzetli olur.

Son Güncelleme:

Ülkemizde yetiştirilen patatesler farklı iklim şartlarına göre belirli özelliklere ayrılır. birden fazla çeşidi bulunan patatesler halk arasında ise iki çeşit olarak bilinir. Yemeklik ve kızartmalık olarak bilinen patatesler yemeklerde kullanılmaya yatkınlıklarına göre bu iki ana dalda incelenir. Kızartmalık olarak alınan patatesler altın sarısı patates kızartmaları hazırlamakta kullanılır. Daha çıtır ve daha lezzetli kızaran bu patatesleri yemeklik olan çeşidinden ayırtmak bu nedenle önemlidir. 

İşin uzmanlarından aktarılan bilgiler ile kızartmalık patatesleri yemeklik patateslerden ayırabilirsiniz. Bu şekilde daha lezzetli patates pişirmek mümkündür. Basit pratik bilgilerden biri olan patates seçmenin püf noktasını öğrendiğinizde kolaylıkla kızartmalık patatesi ayırt edebileceksiniz. İşte doğal yöntemlerle kızartmalık patatesi yemeklik patatesten ayırt etmenin yolu:

Kaynak: Haber Global TV