Altın renginde kızaran patatesler için 2 kaşık yetiyor! İşte 40 yıllık usta aşçı gibi patates kızartmanın püf noktası
Patates kızartmasının altın sarısı renkte ve çıtır çıtır pişmesi için tek malzeme yetiyor. Çıtır çıtır leziz patates kızartmaları için yapmanız gereken ise elma sirkesi kullanmak oluyor. Kızartma yaparken genellikle karbonat ve soğuk su gibi yöntemler kullanılsa da daha az bilinen sirke yöntemi de patateslerin çıtır çıtır pişmesini sağlar.
Elma sirkesi ile patateslerinizi daha çıtır hale getirmek için patatesleri bir kaseye alın ve üzerine sıvı yağ, sirke ve baharatları ekleyin. Ardından patatesleri güzelce bu karışımda harmanlayın. Ardından normal şekilde kızartmaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde yemek kaşığı sirke kullanarak harmanladığınız patatesler normalden çok daha çıtır olacaktır.
Kaynak: Haber Global TV