Beyninizin sınırlarını zorlayacak mantık sorularına hazır mısınız? Bu soruların üçünü birden bilenlerin IQ'su 130'un üzerinde

Mantık soruları dışarıdan basit görünseler de, beyni yoran ve soruyu karmaşık hale getiren bazı detaylar içerdikleri için çözümleri uzun sürer. Hazır cevap ve pratik zekalı kişiler kolaylıkla çözerken, çoğumuz için düşünme süreleri uzadıkça uzar. Aşağıdaki 3 mantık sorusundan kaçını çözebilirsiniz?

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Zeka soruları beynimizin sınrıını zorlar ve cevaplarını bulmak için zihnimizin ücra köşelerine dönmemiz gerekir. Yalnızca pratik zekalı ve düşünme hızına güvenen kişiler bu 3 soruyu da kolaylıkla cevaplayabiliyor. İşte zihnin sınırlarını zorlayan mantık soruları:

1. İstanbul'dan Ankara'ya yola çıkan bir otobüsü sürüyorsunuz. Otobüste toplamda 40 yolcu var. Otobüs ilk olarak Kocaeli'de durdu ve 15 yolcu indi, 6 yolcu bindi. Daha sonra Sakarya'da 6 yolcu indi, hiç yolcu binmedi. Ardından Düzce'de 12 yolcu bindi, 1 yolcu indi. Daha sonra Bolu'da 8 yolcu indi 3 yolcu bindi. Ankara'ya ulaştığınızda şoförün göz rengi nedir?

2. Bir köşkün sahibi oturma odasında sabah ölü bulunur ve polis ekipleri gelir. Sıra ile evde çalışanlar sorguya çekilir. Aşçı sabah uyandığında ev sahibini gördüğünü ve olaydan haberi olmadığını söyler. Uşak uyandırmaya giderken ev sahibini gördüğünü ve polisi aradığını söyler. Şoför yaşananları kendisine uşağın aktardığını söyler. Bahçıvan ise bahçede çalışırken camdaki buğuyu silince ev sahibini gördüğünü söyler. Bunun üzerine polis bahçıvanı cinayetten tutuklar. Neden?

3. Karanlık bir odaya girdiniz, elinizde ise yalnızca kibrit var. Odada bir gaz lambası, bir mum, bir yağ lambası ve bir meşale var. İlk olarak hangisini yakarsınız?

Sorular dikkatli bir şekilde inceledikten ve cevaplarınızı not ettikten sonra, haberimizin bir sonraki sayfasında paylaştığımız doğru cevaplar içerisinden kendi cevaplarınızı kontrol edebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV