Akıl sağlığı uzmanları reçeteyi verdi! İşte delirmemek ve mutlu olmak için her gün yapmanız gereken 4 şey

Pandemi, akıl sağlığındaki sorunları tetikleyen birçok faktörün şiddetlenmesine neden oldu. Peki psikolojik olarak dayanıklı olmak ne anlama geliyor? Akıl sağlığı uzmanları daha mutlu ve dayanıklı olmak için her gün yapmanız gereken 4 şeyi açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İki yılı aşkın süre önce patlak veren Kovid-19 pandemisi boyunca en popüler kavramlardan biri de "psikolojik dayanıklılık" oldu. Günü çift vardiyayla bitiren sağlık görevlileri hakkındaki haberlerde de, liderlerin halktan gelecekteki krizlere karşı güçlenmelerini istediği konuşmalarda da bu kavram sıklıkla kullanıldı.

Peki psikolojik olarak dayanıklı olmak ne anlama geliyor?

San Francisco merkezli çevrimiçi akıl sağlığı platformu Modern Health'ten psikolog Jessica Jackson şöyle yanıtlıyor:

Herkesin şunu anlaması lazım: Dayanıklı olmak, bir deneyimi yüksek stres seviyesiyle yaşadığınız anlamına geliyor. Böylesi bir seviyeyle uzun süre boyunca faaliyetlerimizi sürdüremeyiz. 
Dayanıklılığın inşası konusunda da şunu belirtmek gerekiyor: Dayanıklılık her zaman sert olmak anlamına gelmiyor; dinlenmek de, kırılganlık da, duyguları işlemek de dayanıklılığı sağlayabilir. Bu sayede stresli durumlarda daha rahat yolumuzu çizebiliriz.

CNBC'ye konuşan Jackson ve psikiyatrist Samantha Boardman, akıl sağlığını ve psikolojik dayanıklılığı güçlendirmek için 4 tavsiyede bulunuyor:

Kaynak: Haber Global TV