Airfryer kullanırken bu hatayı sakın yapmayın! Pratik şekilde yemek pişirmek isterken sağlığınızla oynuyor olabilirsiniz
Karbonhidratlarda sıcaklığa dikkat: Airfryer'da pişirilen yemekler içerisinde karbonhidratların özel bir yeri bulunuyor. Özellikle karbonhidrat ağırlıklı yemekler pişirirken ayarlanan sıcaklığa dikkat etmelisiniz. Patates ve ekmek gibi karbonhidratların pişirilmesi esnasında eğer sıcaklık 120-140 derecenin üzerine çıkarsa besinlerin üzerinde akrilamid adı verilen koyu renkli bir kimyasal oluşur.
Akrilamid üzerinde yapılan araştırmalar düzenli şekilde ya da uzun süre içerisinde tekrarlı tüketiminin kansere yol açacağını ortaya koyuyor. Bu nedenle karbonhidrat ağırlıklı yemekleri pişirirken sıcaklığa dikkat etmek ve kontrol altında tutmak daha sağlıklı olacaktır.