ABD diploması ile eşdeğer

Yeditepe Üniversitesi, ABD'deki Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Komisyonu (CODA) tarafından akredite edilen, Avrupa’da ilk, dünyada ikinci üniversite oldu. Akreditasyon ile Yeditepe Diş Hekimliği Fakültesi’nin mezunları, ABD'deki diş hekimliği mezunlarıyla aynı hakka sahip oldu.

Son Güncelleme:

Yeditepe Üniversitesi önemli bir akreditasyona hak kazandı. Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Komisyonu (CODA) tarafından akredite edildi. Böylelikle, Diş Hekimliği Mezunları, ABD'de çalışmak istediklerinde birçok ek eğitim ve sınavdan muaf oldu. CODA Akreditasyonu sayesinde, Yeditepe Üniversitesi mezunları, tüm bu sınavları, eğitim programlarını ve prosedürü otomatik olarak geçmiş oldu. Denklik için gerekli eğitim bütçesine de ihtiyaç kalmadı.

AYNI HAKLARA SAHİPLER

İSTEK Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, bu
gelişmenin Türkiye’de Diş Hekimliği Eğitimi için önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti.
CODA Akreditasyonunun, Yeditepe Üniversitesi ve mezunları için ülkemizi gururlandıracak
bir dizi uluslararası olanağı da beraberinde getirdiğine işaret eden Bedrettin Dalan şöyle
devam etti: “1 Şubat 2024 tarihinden sonra mezun olan ve olacak tüm öğrencilerimiz Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Diş Hekimliği okullarından mezun olan hekimlerin sahip olduğu haklara sahip oldu. Yani mezunlarımızın diplomaları, ABD diplomasının geçerli olduğu tüm
ülkelerde geçerlidir.”

Dalan: “CODA Akreditasyonuyla, fakülte ve hastanemizin yüksek kalitede eğitim ve hizmet sunduğu, sürdürülebilir uluslararası rekabette en üst sıralarda olduğu bir kez daha belgelendi. Avrupa’dan Amerika’ya kadar uzanan saygın bağlantılarımıza yeni bir halka eklendi. Yeditepe Üniversitesi olarak bir başarıya daha imza attık.”

"BAŞARIYA İMZA ATTIK"

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl de, bu akreditasyon ile Diş
Hekimliği Fakültesi’nin dünya standartlarında eğitim verdiğinin bir kez daha tescillediğini
vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “CODA Akreditasyonuyla, fakülte ve hastanemizin yüksek kalitede eğitim ve hizmet sunduğu, sürdürülebilir uluslararası rekabette en üst sıralarda olduğu bir kez daha belgelendi. Avrupa’dan Amerika’ya kadar uzanan saygın bağlantılarımıza yeni bir halka eklendi. Yeditepe Üniversitesi olarak bir başarıya daha imza attık”

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Eren Kuru ise
fakültenin çetin bir akreditasyon sürecinden geçtiğini ifade ederek süreci başarıyla
tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber