60 yaşında Miss Argentina seçilemedi ama "En İyi Yüz" ödülünü aldı

Buenos Aires'li 60 yaşındaki avukat ve gazeteci Alejandra Rodriguez, Kainat Güzelliği yarışması kapsamında bir güzellik yarışmasını kazanan ilk altmışlık güzel olarak tarihe geçti. 

Son Güncelleme:

CNN'in haberine göre, Rodriguez, Kainat Güzeli unvanı için yaptığı yolculuk sona erse de bu yolculuğunun toplumun güzellik algısında önemli değişikliklerin başlangıcını temsil ettiğine inanıyor.

Alejandra Rodriguez'in inanılmaz yolculuğu nisan ayında Buenos Aires Güzeli seçilmesiyle başladı. Bu zafer uluslararası alanda dikkat çekti çünkü Rodriguez 60 yaşın üzerinde böyle bir unvanı kazanan ilk kadın oldu. 

Rodriguez, Arjantin Güzeli unvanına yükselememesine rağmen, yarışmadaki benzersiz etkisinin takdir edildiği “En İyi Yüz” ödülünü aldı. 

Los Tiempos'a konuşan Alejandra Rodriguez, güzelliğinin sırlarını sıraladı: dengeli beslenme ve düzenli egzersiz. Hiç estetik ameliyat geçirmemiş bir kadın için sıra dışı bir şey değil bu!

Rodriguez, İspanya CNN kanalına yaptığı açıklamada da, yaşadığı deneyimin daha büyük bir değişimin sadece başlangıcı olduğunu söyledi. Rodriguez, "Bu, yaklaşmakta olan bir değişimin ilk adımı. Umarım benim katılımım, bir öncesi ve sonrasına işaret eder. Dış güzelliğin her zaman ana odak noktası olduğunu düşünüyorum, güzel bir kadın seçmenin yanlış olduğunu düşünmüyorum ama belki de güzellik kavramının genişlemesi gerekiyor" dedi.

Kural değişikliği

Miss Universe organizasyonu, Rodriguez'in yarışmaya katılmasını sağlayan bir dizi kural değişiklikleri yaptı. Eski kurallar, yarışmacıların 18 ila 28 yaş arasında olmasını gerektiriyordu. 2024 yılından itibaren yarışmacılar için üst yaş sınırı olmadığından her yaştan kadın artık yarışabilecek.

Rodriguez değişikliğin olumlu olduğunu kabul etti ve "Bu olumlu bir değişiklikti, bence tüm değişiklikler gibi bu da yavaş yavaş hayata geçiyor” dedi.

Yarışma, yaş sınırının kaldırılmasına ek olarak başka kapsayıcı politikaları da hayata geçirdi. 

Kâinat Güzelliği yarışması tarihinde ilk kez evli ya da boşanmış kadınların yanı sıra doğum yapmış ya da hamile olan kadınlara da açık hale geldi. Bu değişikliklerin amacı yarışmayı modernize etmek ve daha geniş bir güzellik tanımını yansıtmak!

Rodriguez, tek yaşlı yarışmacının kendisi olmadığını belirterek, "40 yaşında bir kadın da katıldı, 37 yaşında bir başka kadın da. Sanki sınırlar çoktan genişlemiş gibi. Anne olan kadınlar vardı; bunlar, daha önce Miss Universe'de düşünülemeyecek şeyler!" dedi.

Rodriguez, Arjantin Güzeli seçilmemiş olsa da, katılımı güzellik yarışması sektöründe tarihi bir ana işaret ediyor. 

Yarışmanın galibi Magali Benejam, 29 yaşında ki bu yaş eski kurallara aykırıydı ve normalde onun yarışmadan çıkarılmasın ayol açardı. Bu da, güzellik yarışmasının kapsayıcılığa doğru devam eden değişimini kanıtlıyor.

Alejandra Rodriguez, güzellik yarışmalarının geleceği ve gelişen standartları konusunda iyimser. "İlk olma fırsatına sahip olduğum için minnettarım" diyen Rodriguez, bu dönüştürücü dönemdeki rolünden gurur duyuyor.

Onun yolculuğu, son kural değişiklikleriyle birlikte güzellik yarışmalarının daha kapsayıcı hale geldiğini ve daha geniş bir güzellik ve yaşam deneyimi yelpazesini tanıdığını gösteriyor.

Sonraki Haber