40 yıllık ustaların tarif kitaplarından erimeyen turşu kurmanın püf noktaları: Böyle kurunca tüm kış kütür kütür kalacak

Yaz aylarından hazırlanan ve kış mevsimi boyunca tüketilen bazı gıdalar vardır. Turşu da bu gıdalardan biri iken diğerlerinin aksine turşunun hazırlanması esnasında ayrıca dikkat edilmesi gerek. Turşu yanış kurulursa m emekler boşa gidiyor.

Son Güncelleme:

Mutfak kültürümüzde yeri önemli olan turşunun hazırlanma süreci oldukça önemlidir. Turşular yaz aylarından hazırlanır ve kışa kadar bekletilir. Turşunun lezzetinin oturması ve tam turşu haline gelmesi için uzun bir süreç gerekir. bu süreçte ise herhangi bir hata turşunun mahvolmasına sebep olacaktır.

Bu nedenle turşu hazırlarken mutlaka dikkatli olmak gerek. Turşu hazırlamanın püf noktalarını bilerek turşunun hem bozulmasını önleyebilir hem de lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte 40 yıllık ustalardan turşu kurmanın püf noktası olan 9 adım: