40 yıllık şeflerin gizli tarifi açığa çıktı! Meğer patlıcanı yağ çekmeden pişirmek için tek gereken buymuş

Patlıcanların doğru şekilde kızartılması ve içinin tamamen yağ ile dolmaması için uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunuyor. Bu yöntemlerden ilki patlıcanların doğru şekilde kesilmesi olarak karşımıza çıkıyor: Patlıcanların daha iyi ve dengeli kızarması için önce daire sonra şerit şeklinde kesmek gerekiyor. 

Patlıcanların yağ çekmemesi ve düzgün bir şekilde kızartması için uygulanan en etkili yöntemlerden biri karşımıza tuzlu su olarak çıkıyor. Patlıcanları pişmeye hazır olacak şekilde doğradıktan sonra geniş bir kap içerisine bırakalım. Ardından üzerini geçecek kadar su ve 2 yemek kaşığı tuz ilave edelim. Bu karışımın içerisinde yaklaşık olarak 10 dakika bekleyen patlıcanları daha sonra kurutup kızartma tavasına alabilirsiniz. 

Patlıcanlar bu şekilde kızartıldığında çok daha az yağ çekerek daha lezzetli şekilde pişiyor. 

Kaynak: Haber Global TV