22 yıl önce kaybolmuştu... Gizemli olayı Google Earth çözdü

Amerika'nın Florida eyaletinde 1997 yılında ortadan kaybolan William Moldt'un arabası ve cesedi, 22 yıl sonra Google Earth uygulaması sayesinde bulundu.

Son Güncelleme:

Florida'daki Lantana kasabasındaki bir gece kulübünden dönen 40 yaşındaki William Moldt, arabasıyla kayıplara karışmış, nerede olduğunun bulunamaması üzerine arama çalışmaları durdurulmuştu. Ortadan bir anda kaybolan adamın cesedi, 22 yıl sonra Google'ın iki boyutlu ve üç boyutlu olarak dünya modellemesi sunan Google Earth uygulaması ile tespit edildi. 

Olay, William Moldt'un son görüldüğü bölgede yer alan Wellington kasabasının eski sakinlerinden biri tarafından aydınlatıldı. Kasabada yaşayan vatandaş, Google'un ayrıntılı uydu görüntülerini sağladığı Google Earth'te bölgeyi araştırırken bir gölün içinde bir aracın bulunduğunu fark etti. Durumu fark eden vatandaş hemen Moon Bay Circle bölgesinin yeni sahibi ile iletişime geçti. Arazinin yeni sahibi de drone'uyla gölde bir araba olduğunu tespit edince durumu polise aktardı.

28 Ağustos'ta şüpheli aracı gölden çıkaran polisler, aracın içinde buldukları kemik kalıntılarının incelemesini yaptıktan sonra aracın ve kemiklerin Moldt'a ait olduğunu tespit etti. 

12 YIL KİMSE FARK ETMEDİ...

Amerika'da sonuca ulaşmayan kayıp dosyalarını içeren veri tabanı Charley Project'e göre araç, 2007 yılından beri Google Earth görsellerinde bulunuyordu fakat bugüne kadar kimsenin dikkatini çekmedi. 

Yapılan araştırmalarda; Moldt'un aracın kontrolünü kaybedip göle uçtuğu ortaya çıktı. Ancak polis yetkilileri 22 yıl önce gerçekleşen olay hakkında kesin bilgiye ulaşamayacaklarını belirtti. 






Sonraki Haber